شهید «چمران» یک دانشگاه بود

فاطمه شریفی - دفاع پرس : الگویی چند بعدی و پیوند خورده به علم، دانش، اخلاق، عمل، عشق و مقاومت؛ نمونه‌ای بارز از یک بسیجی خود ساخته و تحول آفرین که به حق شهید چمران را می‌توان استادی در تزار ایران اسلامی و انقلاب و شخصیتی به عظمت یک دانشگاه معرفی کرد.

الگویی چند بعدی و پیوند خورده به علم، دانش، اخلاق، عمل، عشق و مقاومت؛ نمونه‌ای بارز از یک بسیجی خود ساخته و تحول آفرین که به حق شهید چمران را می‌توان استادی در تزار ایران اسلامی و انقلاب و شخصیتی به عظمت یک دانشگاه معرفی کرد.

۳۱ خرداد سالروز شهادت و عروج آسمانی یکی از اسوه‌های اندیشه‌ورزی و دانش‌پژوهی، شخصیتی دین‌شناس و عامل به ارزش‌های انسانی و الهی، بسیجی پرتلاش و پرتوان، استادی فهیم و تحول آفرین است.

«مصطفی چمران» نمونه‌ای عالی از درک معنوی با افکاری انقلابی و عملی جهادی از سنگر دانشگاه تا پهنه اجتماع و میدان دفاع از وطن بود از این رو می‌توان او را یک دانشگاه خطاب کرد چراکه نمونه بارز از انسان‌سازی، علم‌آموزی و نقش‌آفرینی در میدان اندیشه و عمل است و روز بسیج اساتید و یادمان شهادت این استاد تمامِ انسانیت فرصتی است برای مرور اندیشه‌های شهیدی والامقام و اهل معرفت و ادب تا امروز و در دنیایی پرتنش نیز سنگر دانشگاه از چمران‌ها خالی نماند.

روایتگری از این مرد عمل و نه مرد سخن و شعار، نمونه کامل هجرت، جهاد و شهادت، استادی که خود را همواره مقیم برای شاگردی در مکتب امیرالمومنین علی (ع) می‌دانست بسیار سخت است.

چه نیک چمران را مالک اشتر جنوب لبنان و حمزه کربلای خوزستان نام نهاده‌اند و چه ارزشمند است، پایه اندیشه و فکری شهید چمران را می‌توان در نوجوانی ۱۵ ساله آن هم در کلاس درس تفسیر آیت الله طالقانی و دروس فلسفه و منطق شهیدمطهری جستجو کرد.

و اما شگفت انگیز‌تر اینکه جوانی در دانشگاه فنی و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران تا بورسیه تحصیلی در دانشگاه کالیفرنیا آمریکا و فارغ التحصیلی با درجه متماز هرگز ذهنش از تقوا و کمال انسانیت و از همه مهم‌تر خدمت به مردم و دفاع از وطنش لحظه‌ای دور نمی‌ماند.

برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می شود :
عبور مردم و دولت از گردنه های سخت

حضور در دوره‌های آموزشی چریکی مصر پس از واقعه ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، بازگشت به ایران و تشکیل نخستین گروه‌های آموزشی با همکاری سپاه پاسدران دریچه‌ای دیگر از نگاه چمران را رو به سوی همفکران و همراهانش گشود و زندگی پر فراز و نشیب این استاد تمام دانشگاه نشان می‌دهد تکیه بر اصل تقوا چه در سنگر دانشگاه، چه دور از وطن و چه در میدان اندیشه ورزی و جهاد همواره اثربخش خواهد بود و مسیری متعالی پیش روی بشر قرار می‌دهد و، اما چه عاقبتی خوشتر از شهادت!

درفضای امروز که کشور با جنگ اقتصادی و فرهنگی روبه رو است الگوسازی و تبیین ابعاد مختلف وجودی و عملی شهید چمران از تریبون دانشگاه بسیار اثرگذار است و این موضوع همگان را بس اینکه چمران بعد از بازگشت به وطن تمام تجربیات علمی و انقلابی خود را در خدمت انقلاب، مردم و دانشگاه گذاشت.

او خاموش و آرام، اما فعالانه و قاطعانه به سازندگی و جریان‌سازی مشغول بود؛ نوع عمل و رفتاری که امروز نیاز جدی مسئولان و چهره‌های اثرگذار در جایگاه‌های مختلف است که فراتر از دوربین‌ها و عکس‌ها و خبر‌ها به فعالیت‌های زیربنایی و گره‌گشایی از امور پیش روی کشور و مردم بپردازند و به ویژه سال جاری که یکی از محور‌های نامگذاری سال دانش بنیان است در این مسیر نقش دانشگاه را می‌توان پر رنگ‌تر از قبل برشمرد.

امید که چهره‌های دانشگاهی و مسئولان موثر و بسیجیان در گروه‌ها و رسته‌های مختلف اندیشه و عمل شهید چمران را الگو قرار داده و در ترویج سبک زندگی و شیوه مدیریتی و تعاملات اجتماعی و مردمی دکتر شهید مصطفی چمران و چهره‌هایی از این جنس بکوشند.

برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می شود :
استاندار یزد: جلسه برای مردم نان نمی‌شود

در مسیر ترویج این گفتمان والا جمله‌ای از شهید مصطفی چمران نیز درسی بزرگ پیش روی همه به ویژه آنان که در میدان خدمت به جامعه هستند و یا اینکه سودای پذیریش مسئولیت و رسیدن به جایگاهی دارند را قرار می‌دهد: «می‌گویند تقوا از تخصص لازم‌تر است، آن را می‌پذیرم، اما می‌گویم:آنکس که تخصص ندارد و کاری را می‌پذیرد، بی تقواست.»

و ایران امروز چقدر نیازمند چمران‌ها و اندیشه‌هایی از این جنس است.

خبرگزاری دفاع پرس : شهید «چمران» یک دانشگاه بود 

(Visited 208 times, 1 visits today)