نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
اگر به سیر توسعه و رشد در جهان نگاه کنیم هیچ جامعهای به توسعه اقتصادی و سیاسی دست نیافته است مگر اینکه در گام نخست مسیر توسعه همه جانبه و چند بعدی را در عرصه فرهنگ طی کرده و با این پشتوانه غنی توانسته باشد اجتماع پیرامون خود را برای بهسازی و حرکت موثر همراه سازد. از این رو زمانی که مخاطب فرهنگ همه اعضای جامعه در گروههای سنی و با نگاههای مختلف هستند پس نمیتوان با برنامهریزی سلیقهای و یا حذف و اضافههای سیاسی و گروهی به ویژه در رویارویی با کنشگران اصلی جریان فرهنگ از جمله هنرمندان، فعالان اجتماعی و غیره به نتایج موثری دست پیدا کرد. با این دیدگاه تک وجهی نه تنها در میدان فرهنگ نتیجه موثری حاصل نمیشود بلکه نگاه سلیقهای، بنیانهای فرهنگی را سست و تا مرز نابودی میکشاند. فرهنگ ظرفی برای همه نگاهها و بستری جهت رشد و تعالی همه عناصر است و حذف هر کدام از این عوامل کنشگر، بیرون کشیدن خشتی از بنای وسیع و به هم پیوسته فرهنگ است و هر چه خشتهای بیشتری جدا شوند این بنیان با سرعت بالاتری رو به سستی میگذارد. قهر با کنشگران فرهنگی، جهتدهی یک طرفه و یا دستهبندی غلط برای کمرنگ جلوهدادن اثر حضور آنها نیز از دیگر آسیبهای جدی بر پیکره فرهنگ است،یعنی جایی که نگاه سیاسی و برداشت یک گروه در مقابل سلایق و اثرگذاران مختلف فرهنگی قد علم میکند. ماحصل این قد علم کردن نیز به دلیل دسترسی به منابع قدرت و ساختار موثر بر برنامهها و جریانهای فرهنگی، تولید محصولاتی برای جزئی از جامعه همفکر است و بر این مبنا سلایق و دیگر ارکان دچار دلزدگی فرهنگی ، بی تفاوتی و یا حتی تقابلی خارج از چارچوب میشوند. به طور مثال اگر بدن انسان حتی ویتامین و یا مادهای معدنی را بیش از نیاز و اندازه مصرف دریافت کند، دچار اختلال و بیماری شده و آن ماده را پس میزند، ساختار فرهنگی نیز چیزی شبیه به بدن انسان است و اگر در شاکله فرهنگ تنها بر روی یک موضوع و یا سلیقه و نیاز یک گروه تمرکز کنیم و سایرین را به فراموشی بسپاریم باعث دلزدگی خواهد شد. نتیجه دلزدگی و پس زدگی فرهنگی نیز در جامعه چیزی به جز ایجاد دافعه نسبت به ارزشها، انشقاق اجتماعی، دلمردگی و ترک صحنه از سوی کنشگران فرهنگی به ویژه هنرمندان در رشتهها و رستههای گوناگون نخواهد بود. ما هرگز نمیتوانیم در ایستگاه فرهنگی و اجتماعی با یک گروه و سلیقه خاص بر گروهها و سلایق مختلف در جامعه اثرگذار باشیم و امید است محدودسازی تفکر موثر بر جریان فرهنگی جایگزین برنامهریزی و سیاست گذاری خلاقانه و پویا نشود. در یک کلام فرهنگ دریاست، نمیتوان با یک لیوان در دریا آب ریخت و اثرگذار بود، نمیتوان برای ساحل ایست و بازرسی فرهنگی گذاشت و توقع داشت حال و احوال ساحل نشینان خوب باشد و در مسیر تقویت قوای فرهنگی گام بردارند. نمیشود به صید یک نوع ماهی از این دریا اکتفا کرد و توقع داشت همه میهمانان سفره فرهنگ از این غذای گزینش شده رضایت داشته و لذت ببرند تنوع و غنای فرهنگی را تنها با تنوع رفتاری و به کارگیری همه بازیگران میدان فرهنگ میتوان شاهد بود و یکی برای همه، همه برای یکی هرگز با محدودیت، ممنوعیت و گریدبندی خوبها و بدها آن هم از عینک خودمان امکانپذیر نخواهد شد.
نیاز به ارائه آمار و گزارش نیست، مشاهدهگری محیطی نشان میدهد در یزد با رشد آسیبهای اجتماعی در تنوع گوناگون روبه رو هستیم و دردهای زیرپوست شهر به درمانی فراتر از جلسات اداری و مصوبات کاغذی نیاز دارد.
به راستی اگر دایههای دلسوزتر از مادر به دنبال انتخاب استانداری کارآمد برای مردم یزد هستند، انصاف به خرج داده و چشم بر امیال شخصی و قدرت طلبی خویش ببند و در پیشگاه خداوند حرف مردم و دیدگاه های کارشناسی را نیز بشنوند.
گروه استانهای دفاعپرس – فاطمه شریفی؛ عصر امروز دورانی آمیخته با ارتباطات، اطلاعات، فناوری، دانش و نوآوری است که این مبادلات نیز از ویژگی سرعت و تنوعی چشمگیر برخوردار بوده و فراتر از محدودیت در زمینههای مختلف صورت میپذیرد. هر چند این نسخههای چند بعدی ارتباطات فرازمانی و فرامکانی با کثرت فراوان بروز و ظهور پیدا میکنند، […]
خبرگزاری تسنیم – فاطمه شریفی؛در مکتب نورانی اسلام زن در بسیاری از مسئولیتهای اجتماعی جایگاهی متعالی دارد و انجام این وظایف او را به صحنههای مختلف اجتماعی در جامعه رهنمون میسازد، اگر بخواهیم به نمونههای شاخص آن اشاره کنیم لازم به توجه است که حضرت زهرا سلاماللهعلیها بعد از رحلت پدر بزرگوارخود نبی مکرم اسلام […]