شهدا تعبیری از «احسن الحال» در بهارِ زندگی‌اند

خبرگزاری دفاع مقدس _ فاطمه شریفی؛عرصه‌های مختلف زندگی بشری با فراز و نشیب‌های بیشماری روبه رو است و از جایگاه انسانیت بسیاری از رفتار‌ها دارای ارزشی والا و همواره در گفتمان اجتماعی به عنوان الگو مطرح می‌شوند؛ بنابراین هرچه الگو‌ها و رفتار‌ها در ارزش‌های فرهنگی نقش بیشتری پیدا کنند به سرمشق و سرلوحه گروه‌های مختلفی […]

خبرگزاری دفاع مقدس _ فاطمه شریفی؛عرصه‌های مختلف زندگی بشری با فراز و نشیب‌های بیشماری روبه رو است و از جایگاه انسانیت بسیاری از رفتار‌ها دارای ارزشی والا و همواره در گفتمان اجتماعی به عنوان الگو مطرح می‌شوند؛ بنابراین هرچه الگو‌ها و رفتار‌ها در ارزش‌های فرهنگی نقش بیشتری پیدا کنند به سرمشق و سرلوحه گروه‌های مختلفی نیز تبدیل و این نگاه در جامعه جاری و ساری خواهد شد.

در فرهنگ اسلام و بخصوص تشیع ارزشمندترین و گران‌بهاترین حرکت شهادت است و از این رو شهادت اوج تعالی انسان به درگاه الهی تعریف می‌شود چراکه شهید فردی است که با نثار جان خود درخت اسلام را آبیاری کرده و با اعتقاد به جهاد و ریشه کنی ظلم و فساد در این مسیر متعالی قدم گذاشته است.

شهیدان ضمانتی غنی و قوی برای مقاومت و پویایی جامعه اسلامی محسوب می‌شوند و به جامعه توان و ظرفیت معنوی، روحی و روانی مثبت و موثر می‌بخشند و ضعف و سستی را از بین می‌برند و بر این مبنا در یک جمله می‌توان گفت که پرمحتواترین عنوان در راستای تکامل انسان از دیدگاه متون اسلامی عنوان «شهید» و جایگاه «شهادت» است.

هر زمان صحبت از فصل بهار و عید باستانی نوروز به میان می‌آید نوارنیت و زمزمه «حوّلْ حالنا إلی أحْسن الْحال» بر قلب‌ها و ذهن‌ها تداعی و متجلی می‌شود و به راستی که شهدا از چهره‌هایی بودند که در این تعبیر آسمانی معنای تحول درون و رسیدن به بهترین راه را دریافتند، راهی که ثابت قدمی در آن تنها با عشق و ایمان بیمه می‌شود.

از دیگر سو بهار فصل رویش، امید، جوانه‌زدن، تحول، نوشدن و یا به عبارتی دیگر حول حالنای زمین و زمان است؛ فصلی که از دگرگونی حکایت می‌کند و شهدا در بهار وجود خویش این دگرگونی را با توسل حقیقی به پروردگار یعنی برگرداننده دل‌ها و دیده‌ها به نیکوترین احوالات به خوبی دریافتند.

برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می شود :
فاطمه شریفی،رتبه اول یادداشت و سرمقاله در سومین جشنواره رسانه ای ابوذر

شهدا برای شهید شدن ابتدا به جایگاه شهود رسیدند و بر مرام شهادت زندگی کرده و قدم برداشتند تا به سرچشمه بی کران الهی پیوسته و همچنان نیز عبارت شهیدان زنده‌اند گفتمانی غنی و قوی در این جایگاه محسوب می‌شود.

رزمندگان حقیقی در نیت و عمل خود با تکیه بر جهاد، تقوا، معرفت و معنویت واقعیت‌های ماندگار را با جان و دل تجربه کردند و برای هدف‌هایی که در حقانیت، عدالت و حقیقت دین خدا نهفته بود تا پای جان ایستادگی کرده و با عبور از وابستگی‌های دنیا به میدان آمدند و به احسن الحال خلقت یا همان درجه رفیع شهادت رسیدند.

و، اما امروز آیا ما یعنی وام داران مکتب جهادحقیقی و شهادت اندیشیده‌ایم که حول حالنای زندگی کجاست و از کدام مسیر و با کدام دغدغه به احسن الحال الهی خواهیم رسید؟ آیا در بهار طبیعت در مسیر جستجوی بهار زندگی خویش قدم گذاشته و گمشده‌های درون خود را برای رسیدن به درجه شهود در دنیا و آخرت دریافته ایم؟

بدون شک قرار گرفتن در این مسیر با شناخت و الگوبرداری از زندگی شاهدان حقیقی دنیا و شهیدان بهشتی آخرت میسر و امکان پذیر می‌شود و به خوبی روشن است که شهدا واسطه خیر برای بشریت در دنیا و آخرتند.

مولفه‌های مهم معنوی که در مسیر کمال انسان نقش دارند، قلب و بصیرت قلبی هستند و تاکید بسیاری در قرآن کریم و روایات نیز بر این اصل شده است چراکه سرچشمه همه خیزش‌ها و جوشش‌های وجود آدمی قلب است.

امید امروز نیز در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی و بهاری دیگر که نشانه فرصتی نو برای شناخت، بازیابی و تحول خواهی و تحول آفرینی است، بتوانیم از سفره پربرکت زندگی شهدا توشه‌ای پر اثر برگزنیم و با تاسی از امام حسین (ع)‌ سید و سالار شهیدان در کربلای معاصر امتداد بخش مسیری باشیم که تعبیر حقیقی انسانیت را به نمایش بگذارد و ردپایی برای جاودانگی و عشق الهی در قاب فرصتی برای زندگی و بندگی حقیقی ماندگار شود./

(Visited 75 times, 1 visits today)